Deze website gebruikt cookies U kunt zich afmelden voor dergelijke cookies voor verder internetgebruik
cruises wereldwijd

Home

Wereldwijd

Egypte

Turkije

Europa

Nederland

 
 
 


Na een hartelijk welkom aan boord vaar je uit. Je kunt genieten van het uitzicht en de faciliteiten. Je hebt ruim de tijd en de  gelegenheid om kennis te maken met de andere passagiers. Je bezoekt havensteden, interessante en historische plekken. Aan boord wordt je heerlijk verzorgd en hoef je je nergens druk over te maken.

 

Voor kinderen tot 18 jaar die samen met de ouders een hut bezetten is een cruise vaak gratis. Zij betalen dan alleen havengelden.

 
 
 

Rolstoel of rollator mee op cruise

Bent minder valide of bent u afhankelijk van een rolstoel, scootmobiel of rollator? Bij grote nieuwe schepen kunt u scootmobiel, rolstoel of rollator mee nemen op reis. Stem dit wel af bij het boeken. Reserveer een hut dicht bij een lift. Voor een rolstoel moet een u voor rolstoel toegankelijke hut reserveren. Het schip doet verschillende havens aan. Bespreek of voor u met uw hulpmiddel de wal goed bereikbaar is in een haven. 
 

 
 


Vind een baan op een cruiseschip

Vacature overzicht en online solliciteren
 

 
 
 
 

LCR - preventie ziekten

Informatie over de gezondheidsaspecten van reizen naar het buitenland. U kunt hier oa vinden welke inentingen en maatregelen nodig zijn voor een bepaald land.

 

Rondvaarten & minicruises Nederland

 

Disclaimer privacybeleid

Uw link op deze website plaatsen

Cruises Aruba en/of Curaçao Carribbean cruise

Cruisevakanties worden steeds populairder. Zoek je favoriete vaarreis naar de Carribbean en de Antillen in onderstaande rubrieken. 

 

  Caribbean   

Kras cruises 10, 12, 14 of 16 daagse cruises met verschillende mogelijkheden tot  Antillen cruises. Ook met mogelijkheden om eerst op Aruba te verblijven en daarna de cruise te doen. Bijvoorbeeld een reis die start in Aruba en eindigt in Aruba, waarbij u Venezuela, Curaçao, Colombia, Panama bezoekt.
Cruisetravel

 

Cruises waarbij Oranjestad in Aruba bij de bestemmingen hoort. Hierbij zijn er 8 - 9 - 10 daagse cruises. Maar ook 16, 20, 22 of 23 daagse cruises zijn mogelijk. Reizen naar de Antillen en andere bestemmingen. U kunt zelf aangeven hoeveel dagen u op vakantie wilt gaan. U kunt hier ook familiecruises voor een gezin met kinderen vinden. U kunt hier ook de cruise inclusief vlucht boeken.
Cruisetravel heeft ook samengestelde rondreizen. Waarbij je een cruise Combineert met een landarrangement met ontdekkingstochten door het binnenland. Cruisen in de Caribbean: St. Maarten, St. Lucia en Martinique, en varen langs het westelijke gedeelte Grand Cayman, Jamaica en Mexico. Miami of een vaartocht maken langs Fort Lauderdale, San Juan, Puerto Rico, Barbados, Curacao en Aruba.
U bezoekt diverse reisdoelen in één reis. Voorbeelden citycruises zijn : - Aruba/Curaçao & Caribische Zee. Het cruisschip vaart langs Aruba, Curaçao, Isla Margarita, Grenada, Barbados en St. Vincent. Op deze eilanden kunt u diverse excursies maken zoals een eilandentour of Jeep Safari of u kunt meedoen met verschillende watersport activiteiten.

Zuidelijke-Caribbean

Zeetours heeft bestemmingen wereldwijd. Ook kunt u hier kerstcruises boeken. Veel cruises starten in de haven van een bijzondere stad. En gedurende de reis bezoekt u meer mooie plaatsen waar het schip aanlegt, en excursies kunt volgen. Ook Cruises met  populaire bestemmingen als Aruba, Curaçao en Barbados. Het eiland Aruba heeft een tropisch klimaat, heldere zee en witte zandstranden. Curaçao een ideaal vakantieoord voor liefhebbers van de onderwaterwereld, want langs de zuidkust ligt één van de grootste beschermde onderwaterparken in de regio.
Vakantie Xperts Bestemmingen wereldwijd. Genieten van het varen op een cruiseschip waarbij je veel kunt zien. Beschikking hebben over faciliteiten als een zwembad. Maar ook genieten van een theatervoorstelling. Cruises zijn geschikt voor iedereen, dus ook voor singles, groepen en ouderen. Ook cruises naar de Caribbean en de Antillen.
 

Oranjestad hoofdstad van Aruba

Oranjestad  met pastelkleurige huizen ligt aan de Paardenbaai in het zuidwesten van het eiland. De belangrijkste gebouwen van deze stad zijn de Bibliotheek en de oude protestantse kerk (1846), een typisch voorbeeld van Arubaanse architectuur. Verder zijn er het Museo Archeologico Arubano of Oudheidkundig Museum, waar o.a. voorwerpen te bezichtigen zijn uit de tijd van de Indiaanse prehistorie. Naar het oosten ligt Fort Zoutman, het oudste gebouw van Aruba, dat in 1796 werd gebouwd en een rol speelde tijdens de oorlogen tegen de Britten. Tegenwoordig is er het Museo Historico Arubano gevestigd wat een overzicht geeft van de geschiedenis van Aruba met de Willem III Toren. Langs de kade ligt de markt, met bootjes met koopwaar. Tegenover de markt is er een Boulevard Shopping Center.

The Natural Bridge
Het is de grootste natuurlijke brug van het Caribische gebied. Het is een een belangrijke toeristische attractie op Aruba.

Casibari-rotsformaties,
zijn grote hopen keien (dioriet), waar u onderdoor en overheen kunt lopen.
Water tripje
U kunt een tripje maken met een  onderzeeboot of glasbodembooten de onderwaterflora- en fauna bewonderen.

De Olde Molen is in 1804 in Nederland gebouwd en in 1962 in onderdelen naar Aruba verscheept, waar hij weer in oorspronkelijke staat in elkaar werd gezet. Heden ten dage is er een restaurant in gevestigd. (De Olde Molen bevindt zich buiten Oranjestad, ten oosten van Bubali, een zoutwinningsgebied en tegenwoordig een vogelreservaat).

Alto Vista is een hoge kalksteenheuvel met een katholieke kapel, die oorspronkelijk in 1750 werd gebouwd door de Indianen.

Munteenheid
De munteenheid is de Arubaanse gulden en de waarde volgt de dollarkoers. U kunt echter ook terecht met Amerikaanse dollars. Houdt u er rekening mee dat de Arubaanse gulden niet inwisselbaar is buiten Aruba.

Taal
De officiële taal is Nederlands, maar de voertaal is het Papiamento (een mengeling van Portugees, Nederlands en Negertalen). Verder wordt er ook Engels en Spaans gesproken.

Vervoer
Op Aruba worden regelmatig busdiensten onderhouden. Er gaan bussen vanuit Oranjestad naar de stranden en visa versa. De taxi’s hebben geen meter; de ritprijzen zijn vastgelegd. Het is ook mogelijk om een auto te huren.

Stranden
- Palm Beach heeft vele watersportfaciliteiten en is altijd druk.
- Manchebo Beach, is een wit zandstrand en Aruba onofficiële topless strand.
- Baby Beach is een klein strandje aan de oostkust. Er zijn hier diverse schaduwrijke plekjes. De zee is niet erg diep,

 

   
Home Wereldwijd Egypte Turkije Europa Nederland

Ga naar begin van de pagina

stats Contact   Cruises Europa en Wereldwijd is onderdeel van  www.allerbest.nl